ZVOČNI TRETMAJI

OD Zven

notranjega sveta.

divider

Ljudje smo dnevno izpostavljeni raznovrstnim dražljajem: zvočnim frekvencam, elektromagnetnemu sevanju in notranjim neslišnim zvokom emocionalnega ter mentalnega telesa (frekvenca čustev in misli). Vsi dražljaji se kopičijo v nas in dražijo našo osnovno vibracijo, kar posledično vpliva na počutje, imunski sistem in skupek vsega – na kakovost našega življenja.

Zvočno uglaševanje je zelo nežna vendar globoka skupinska sporstitvena metoda, pri kateri se ustvari posebno frekvenčno polje namenjeno posamezniku, da se sprosti in uglasi ob podpori zvočnega valovanja terapevtskih glasbil in petja. Zvoki gonga, bobna, himalajskih in kristalnih posod, flavt, ropotulj… ter drugih glasbil, ki se uporabljajo med tretmajem, so zelo podobna zvočnemu valovanju narave in naše telo se začne samodejno uglaševati z njimi. Njihova značilnost je tudi ta, da upočasnijo naše možgansko valovanje (alfa, theta, delta), kar vodi do stanja zelo globoke sproščenosti, v katerih se samodejno aktivirajo procesi celične regeneracije, razstrupljanja in zdravljenje organizma. Ob delu z glasbili pa dajem velik poudarek tudi intutivnemu izražanju z glasom, ki je naše prvinsko glasbilo in tako seže zelo globoko v celični in dušni spomin.

 

SKUPINSKO UGLAŠEVANJE (glej Dogodki)

Med tretmajem se ob povezavi skupine ustvari zelo močen energijski prostor, ki odpira možnosti poglobljene zaznave in transformacije posameznika na različnih nivojih.

 

INDIVIDUALNO UGLAŠEVANJE

Namenjeno je krepitvi vašega telesa in individualnega energijskega polja, tam, kjer to najbolj potrebujete. Med tretmajem po vaši želji vključim tudi zvočno masažo, pri kateri himalajske posode polagam neposredno na telo, kar še poglobi proces zdravljenja.

Individualna zvočna obravnava omogoča:

  • da ste celostno obdani s terapevtskim valovanjem
  • da se skupaj uglasimo v vašo namero in poglobimo učinkovistost zdravljenja
  • po želji izberete glasbila, ki jih vključim v tretma
  • tretma lahko poglobimo z zvočno masažo s himalajskimi skledami
  • terminsko se prilagodim vašemu urniku

GLAS IN ZVEN V ODZVEN

Alja Petric, pevka rojena v Prekmurju, je svoje življenje po diplomi iz arhitekture (2012) usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Zaključila je študij jazzovskega petja na Privatni Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani.

Z raziskovanjem zvoka in izvajanjem zvočnih tretmajev se aktivno ukvarja od leta 2013. V preteklih letih se je udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtsko uporabo glasu. Zaključila je izobraževanje na Peter Hess® Academy (Peter Hess® Akademija) v Zagrebu in pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«.

Je ustanoviteljica in zastopnica društva Enovita Društvo za veselo življenje v katerem izvaja različne aktivnosti na področju zvočnih meditacij, delavnic in zvočnih koncertov. 

Od leta 2014 do 2017 je aktivno sodelovala s Termami Banovci in izvajala vsakotedenske skupinske ter individualne zvočne sprostitve in zvočne masaže s himalajskimi pojočimi posodami.

Svoje večletno raziskovanje akustičnih terapevtskih glasbil in vokalno umetnost povezuje tudi na zvočnih koncertih s projektom Zven trenutka, (OD)Zven tretnuka in performansem Zvočne krajine – Spevi & Arije v katerem sodeluje z umetnico JUNEsHELEN.

(OD)Zven trenutka
zvočne krajine - spevi & arije