ZVOČNI TRETMAJI

OD Zven

notranjega sveta.

divider

Zvočni tretma je tehnika sproščanja ali kopanja v zvokih katerih sozvočje uglasi vse vibracije v našem telesu in na ta način vnovič vzpostavi ali pospeši naš naraven energetski pretok. Vsi zastoji/blokade v telesu (čustvene blokade, bolečine, bolezni,…) se samodejno sprostijo in ublažijo saj se v telesu preko zvoka sproži proces samozdravljenja.

Največ pozornosti se daje starodavnemu zvočilu Gongu, ki proizvaja zvok po principu zlatega reza (Fibonaccijevo zaporedje) in nas s tem harmonizira na vseh nivojih. Zvok Gonga potuje “fraktalno” (nepredvidljivo), kar je za naš um “neoprijemljivo” in ker tega stanja ni vajen, počasi spusti nadzor nad podzavestnim. V tem stanju (alfa, theta, delta) smo v stiku s svojim izvornim jedrom, odprti univerzumu in uresničitvi vseh potencialov, ki jih želimo izkusiti pri bivanju na Zemlji.

Med tretmajem se poleg Gonga uporabljajo še različna glasbila in zvočila kot so: šamanski boben, oceanski boben, himalajske pojoče sklede, flavte, kalimba, dežna palica, različni zvončki,… in petje oz. človeški glas, ki je najbližja vibracija našemu telesu in je tudi zelo močan medij za transformacijo.

GLAS IN ZVEN V ODZVEN

Alja Petric, pevka rojena v Prekmurju, je svoje življenje po diplomi iz arhitekture (2012) usmerila v raziskovanje glasbene umetnosti, glasovno-zvočnih frekvenc in njihovega vpliva na človeka. Zaključila je študij jazzovskega petja na Privatni Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu, je samozaposlena v kulturi in mentorica petja na Glasbeni šoli B.A.S.E. v Ljubljani.

Z raziskovanjem zvoka in izvajanjem zvočnih tretmajev se aktivno ukvarja od leta 2013. V preteklih letih se je udeležila raznovrstnih izobraževanj na temo zdravljenja z zvokom in terapevtsko uporabo glasu. Zaključila je izobraževanje na Peter Hess® Academy (Peter Hess® Akademija) v Zagrebu in pridobila naziv »Praktičar Peter Hess zvučne masaže«.

Je ustanoviteljica in zastopnica društva Enovita Društvo za veselo življenje v katerem izvaja različne aktivnosti na področju zvočnih meditacij, delavnic in zvočnih koncertov. 

Od leta 2014 do 2017 je aktivno sodelovala s Termami Banovci in izvajala vsakotedenske skupinske ter individualne zvočne sprostitve in zvočne masaže s himalajskimi pojočimi posodami.

Svoje večletno raziskovanje akustičnih terapevtskih glasbil in vokalno umetnost povezuje tudi na zvočnih koncertih s projektom Zven trenutka, (OD)Zven tretnuka in performansem Zvočne krajine – Spevi & Arije v katerem sodeluje z umetnico JUNEsHELEN.

(OD)Zven trenutka
zvočne krajine - spevi & arije